The complete reconstruction of this large Charles Platt-designed residence outside Nashville, Tennessee, required 4 years of painstaking dismantling and restoration. The original house, built in 1915, had been substantially altered in the 1950’s both on its exterior and interior.

The house has now been completely reworked in order to restore the substance of Platt’s original interior, reintroduce the original French doors out into the garden, reconfigure the 1950’s portico in a manner more suited to Platt’s architecture, and, most importantly, adapt the house to the lifestyle of a young family in the 21st century.

Working in close collaboration with landscape architect Gavin Duke and decorator David Netto, our design restores the classical elegance and understated formality of Platt’s original design while at the same time bringing to the house a freshness and originality of modern traditionalism.

The spirit and energy a new, young family has brought renewed life to Boxwood and shows that a classic residence can indeed be updated for contemporary living without losing any of its original soul.